Internet Radio de mare viteza. Retele Wireless. Distributie Wi-Fi. Internet Wireless.


Internet radio wireless
O retea wireless (Wi-Fi) WLAN este o retea fara fir, locala, extinsa pe arii limitate, in functie de echipamentele folosite si de puterea acestora, prin care se poate face transfer de date si internet folosind undele radio.

Eliminarea tuturor tipurilor de cablari duce la o elasticitate mai mare a retelei, care poate fi configurata de profesionisti, intr-un mod optim, pentru a satisface fiecare utilizator final al retelei Wi-Fi respective.

Trebuie stiut ca echipamentele nu au randament de la sine, fara a fi combinate cu profesionalismul echipelor de instalare si configurare. Acesta este motivul pentru care foarte multi din clientii care apeleaza la noi sunt deceptionati de randamentul scazut al retelelor lor terestre sau radio actuale, cu toate ca au instalat echipamente de ultima generatie si cu costuri semnificative.

Echipele noastre proiecteaza retele de internet sau distributie wireless, Wi-Fi, dupa masuratori foarte stricte (numai cu interventii de gen "site survey") si absolut independent, pentru fiecare client sau ISP in parte.

Implementam si solutii radio deja configurate si concepute pentru corporatii, cu acoperiri de 3 Km, 5 Km, 20 Km raza, cum ar fi solutiile iDirect, care au deja implementata interfata de administrare pentru 200 de utilizatori. Aceste solutii sunt aplicabile in general marilor societati, uzinelor, care au suprafete intinse de acoperit, cu vizibilitate directa si unde mobilitatea in comunicare a angajatilor este un factor esential. Aceste solutii sunt insa preconfigurate pentru un numar mare de utilizatori dar si constant in acelasi timp, nu sunt aplicabile pentru un ISP in dezvoltare, sau pentru retele cu proiecte de viitor, deoarece exista limitari hardware.

Pt clientii gen ISP, precum si pentru retelele in dezvoltare,= ca distanta de acoperit si cu numar de utilizatori in crestere, se creeaza o retea principala, care apoi se dezvolta prin anexarea de echipamente aditionale si formarea de bridge-uri, structura fiind adaptata exact pentru reteaua in devenire.

Trebuie stiut ca Wi-Fi, prescurtarea de la "Wireless Fidelity", reprezinta o categorie de produse compatibile cu standardele WLAN (Wireless Local Area Networks) bazate pe protocoale IEEE 802.11. Noile standarde care au precedat specificatiile 802.11, cum ar fi 802.16 (WiMAX), fac parte din retelele actuale si ofera multe imbunatatiri, de la arii mari de acoperire pana la viteze mari de transfer.

In general, retelele Wi-Fi au pierderi datorita conceptiei gresite a retelei, echipamentelor nepotrivite, distantelor prea mari sau a fenomenelor naturale (ploaie, ninsoare, ceata etc.). Legile in vigoare limiteaza standardele si puterile echipamentelor, si totodata spectrele de frecventa aplicabile, motiv pentru care conceperea retelei (cu respectarea parametrilor legali impusi) si totdata castigul maxim al acesteia, devin o provocare pentru specialisti.

Diferentele intre o retea terestra si o retea wireless radio sunt multiple, retelele wireless aducand numeroase beneficii:echipamente wireless wi-fi

- Spre deosebire de alte sisteme radio, Wi-Fi foloseste un spectru de frecvente radio care nu au nevoie de licenta deci nu necesita aprobare pentru utilizare.
- Se permite dezvoltarea variata a unei retele locale WLAN fara utilizarea cablurilor, reducand costurile necesare dezvoltarii retelei si evitand diferite obstacole in implementarea retelei (locuri inaccesibile, care nu pot fi cablate).
- Multe retele Wi-Fi suporta roaming, permitand unui client sa se mute dintr-un punct de acces in altul in aceeasi cladire, sau zona geografica.
- Wi-Fi este un standard global, clientii Wi-Fi putand lucra in diferite tari de pe glob.
- Posibilitati variate de conectare a utilizatorului final, prin intermediul placilor Wi-Fi PCMCIA, PCI, USB sau a variatelor sisteme Wi-Fi 802.11b sau 802.11g integrate in majoritatea notebook-urilor moderne.
- Posibilitati alternative sau combinate de antene Wi-Fi unidirectionale sau bidirectionale, sectoriale, directionale, omnidirectionale, punct la punct, punct la multi punct, sisteme de bridge (interconectarea a doua retele wireless), puncte de acces de diferite puteri, cu diferite castiguri, etc.


Concluzia este, ca o retea wireless performanta se construieste cu echipamente de calitate, implementate de catre specialisti in transmisii radio.Pentru mai multe detalii, privind retelele Wi-Fi wireless si implementarea acestora, va rugam ,Contactati-ne !

Lamit Company - Internet prin satelit
© Copyright 2004-2005. Toate drepturile rezervate
Lamit Company Companie Servicii Acoperire Forum Contact English French Italian Espaniol Romanian Russian