Clienti potentiali, Aplicatii, Utilitate si Avantaje. Dispozitiv avertizare cutremur SOS-LIFE


avertizare seismica si detectia a cutremurului

Stimati vizitatori,

Intrebarile foarte diverse asupra aplicabilitatii dispozitivelor de avertizare seismica SOS-LIFE, ne-au determinat sa va oferim cateva informatii pentru ca dumneavoastra sa puteti decide, in cunostinta de cauza, daca acest dispozitiv va poate salva viata in cazul unui cutremur major.

In cele ce urmeaza, va prezentam cateva utilitati si aplicabilitati ale dispozitivului, in diferite locatii, tipuri de cladiri precum si situatii care s-ar putea ivi, in cazul unui cutremur si presupunand ca dumneavoastra detineti un dispozitiv SOS-LIFE instalat, care va va avertiza cu cateva zeci de secunde inainte, iminenta producere a unui seism:

Case, locuinte cu maxim 1-2 etaje / Locatii la parterul cladirilor:

- In aceasta situatie, evacuarea locuintei in liniste si fara panica, este in 90% dintre cazuri, posibila si recomandata.
- Daca alegeti sa ramaneti in interior, aveti timp sa inchideti gazele, sa opriti aparatele electronice care sunt in sarcina sau sa dezafectati orice alta sursa care poate crea distrugeri, datorate violentei cutremurului.
- Foarte important este faptul ca va puteti proteja pe dumneavoastra si mai ales copiii, adapostindu-i sub o grinda de rezistenta, evitand astfel caderea diferitelor piese de mobilier, bucati din acoperis, obiecte casnice etc.
- In cazul existentei aparatului in spatii sau locatii publice mici si medii, la parterul cladirilor, timpul de avertizare mare faciliteaza evacuarea incintelor, in liniste si in timp util, motiv pentru care dispozitivul este indispensabil in: cofetarii, baruri, coaforuri, banci, magazine, benzinarii etc.
- Cel mai benefic atribut al acestui dispozitiv este faptul ca va elibereaza de teama si suspansul asteptarii producerii unui cutremur, deoarece acesta supravegheaza non-stop, preluandu-va nelinistea. Va trebui sa va ingrijorati numai in momentul in care acesta va va avertiza.

Imobile de locuinte / Cladiri cu mai multe etaje

- Chiar daca timpul de avertizare nu permite evacuarea etajelor superioare, se pot aplica masurile descrise mai sus, de protectie in interiorul cladirilor.
- Fiind avertizati, locatarii vor evita sa iasa din locuinte, sa foloseasca scarile sau lifturile, care prezinta cel mai mare pericol de accidentare, in cazul unui cutremur.
- In cazul in care avertizorul este amplasat la supraveghetorul cladirii, acesta poate actiona imediat, prin blocarea lifturilor, pentru a impiedica folosirea lor de catre persoanele panicate, astfel evitand o catastrofa.

Imobile de birouri / Institutii publice / Banci

- Sunt aplicabile toate procedurile mai sus descrise.
- Avertizarea permite dezafectarea unitatilor informationale pentru evitarea pierderilor de date si stoparea temporara a transferurilor informatice (vezi banci, ministere, birouri etc.).
- De obicei institutiile de acest tip sunt dotate cu mobilier metalic, greu (fisete, seifuri etc.) deci este recomandata departarea personelor de acestea, pe toata durata avertizarii sau a socului seismic in sine.
- Stoparea temporara a activitatii si pozitionarea persoanelor in locuri bine protejate.
- Avertizarea prealabila, conduce la o atitudine controlata in cunostinta de cauza a personalului aflat in aceste tipuri de imobile. De aceea este recomandata amplasarea acestui tip de avertizoar seismic, in cat mai multe locatii din interiorul cladirilor de orice tip.

Un alt mare avantaj al acestui dispozitiv il reprezinta faptul ca fiind programat sa va avertizeze numai in cazul seismelor de peste un anumit nivel critic, evita accidentele produse de panica, in cazul unui cutremur care nu are o magnitudine semnificativa si care poate creea victime in randul persoanelor in varsta, cardiace, precum si in cazul evacuarilor fortate, nejustificate.

Nivelul standard de programare a avertizarii este pentru cutremure de intensitate peste 5,3 grade scala Richter sau optional dupa dorinta utilizatorului ( cu o comanda prealabila deoarece programarea se realizeaza in cadrul fabricii producatorului, in Germania ).

Avertizarea automata a echipelor de salvare (Emitere semnale SOS)

- A doua functie esentiala (inedita) a aparatului de avertizare seismica, o reprezinta capacitatea automata de a emite semnale de ajutor (SOS), pe diferite frecvente, precum si declansare acustica si vizuala, manuala, a acestor semnale, pentru situatiile in care posesorul este prins sub daramaturi, nevand alta posibilitate de a anunta echipele de salvare, asupra prezentei sale in locul respectiv.

- Aparatul SOS-LIFE trece automat la functia de emisie a semnalelor SOS, in momentul in care posesorul il ridica (decupleaza) din suportul de perete, la care a fost atasat, pentru a semnala cutremurul.

Nu uitati: neacceptarea faptului ca suntem intr-o zona seismica, nu ne va proteja de efectele unui cutremur major. Faptul ca veti fi avertizati anticipat de producerea unui cutremur, nu poate decat sa va ajute!


Pentru mai multe detalii, Contactati-ne , sau vizitati pagina de prezentare a avertizorului de Cutremur SOS-LIFE


Lamit Company - Internet prin satelit
© Copyright 2004-2008. Toate drepturile rezervate
Lamit Company Companie Servicii Acoperire Forum Contact English French Italian Espaniol Romanian Russian